Welke cursus past het beste bij jou en je hond?

Misschien ben je wel op zoek naar een privé puppycursus, of wil je gewoon lekker in je eigen omgeving bezig zijn met je seniorhond. Maar wel op een leuke, positieve en welzijnsgerichte manier. Bij Hondenschool Dogether is het allemaal mogelijk.

Hondentraining aan huis

 

Je wil net zoals vele andere hondeneigenaren een braaf maatje dat zich sociaal en vriendelijk opstelt naar mensen en dieren. En wat zou het fijn zijn als je kunt wandelen zonder dat je hond je omver trekt, toch? Of dat hij direct komt als je hem roept. 

Deze vaardigheden bezit een hond niet van nature. Jij als baasje, of liever gezegd eigenaar, bent degene die hem dit moet leren.  Hondenschool Dogether ondersteunt jou als eigenaar bij dit proces, maar op een unieke wijze: namelijk door de training in jouw omgeving vorm te geven, precies op de plek waar het leven van de hond zich afspeelt. 

Hondenschool Dogether is actief in Noord-Limburg en Midden-Limburg.

Puppycursus

Een pup moet leren wat wel mag en wat niet mag. En ook bij honden geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Een mooi moment dus om aan de slag te gaan met belangrijke vaardigheden zoals wandelen zonder trekken, het terug komen naar de eigenaar en spelenderwijs de grenzen leren kennen. Het verzorgen van het gebit en de vacht komen ook aan de orde. Daarnaast gaan we op pad met de pup, zodat hij aan allerlei prikkels kan wennen.

 

Deze cursus is geschikt voor pups tussen de 8 en 16 weken en bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis en in jullie omgeving.

 

Hier ben ik naar op zoek... 

Basiscursus

Is je hond te oud voor de puppycursus, maar wil je wel graag aan de slag met basisvaardigheden zoals wandelen zonder trekken, het naar jou komen op het moment dat je het vraagt, verzorging van je hond en het gedrag van je hond in diverse situaties? Dan is de basiscursus echt iets voor jullie. Ook als je een herplaatser (uit bijvoorbeeld een asiel) in huis hebt of een hond uit het buitenland hebt geadopteerd, past deze cursus goed bij jouw wensen.

 

Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 16 weken en bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis en in jullie omgeving. 

 

Ik wil meer weten...

Pubercursus

Net als je denkt dat je pup eindelijk doet wat je vraagt, lijkt het dat er niets is blijven hangen van alles wat je hem of haar hebt geleerd. De puberteit is aangebroken! In deze cursus herhalen we samen de reeds aangeleerde basisvaardigheden en gaan we op zoek naar hoe we jouw puber kunnen motiveren om de juiste dingen te (blijven) doen. Ook leer je hoe je situaties die in deze fase lastig kunnen zijn voor je hond, kunt 'managen'.

 

Deze cursus is geschikt voor honden tussen de 6 en 18 maanden. De cursus bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis, in jullie omgeving, of op een andere locatie indien gewenst.

 

Wanneer kan ik starten...?

Seniorencursus

Ook de ouder wordende hond verdient het om lekker bezig te blijven. En het is ook nog eens goed voor zijn fysieke en mentale gezondheid! Hondenschool Dogether is gespecialiseerd in het geven van trainingen aan seniorhonden en hun eigenaren. We werken hierbij op basis van een plan op maat dat past bij de hond, zijn mogelijkheden en zijn behoeften. De theorie wordt verweven in de praktijklessen.

 

Dat gun ik mijn hond!

Maatwerkcursus

Voor specifieke trainingsvragen is het ook mogelijk om voor een maatwerkcursus te kiezen. Je wil je hond bijvoorbeeld helpen meer vertrouwen te krijgen of je wil aan de slag met het voorkomen van uitvalgedrag.

 

We starten deze cursus met een theorieles om een goede basis te kunnen leggen voor de praktijk. De hoeveelheid praktijklessen stemmen we samen af op basis van jouw doel(en). 

 

Dit is precies wat ik nodig heb...!

Vervolgcursus voor (oud-)cursisten

Heb je een cursus bij Hondenschool Dogether afgerond en wil je verder trainen? Ook dat is mogelijk! Naast de reguliere cursussen kun je ook kiezen voor de cursus Gewoon Lekker Bezig Zijn. In deze cursus is het elke keer weer een verrassing waar jullie mee aan de slag gaan. Alles op maat voor jou en je hond. De cursus bestaat uit vier praktijklessen bij jullie thuis, in jullie omgeving, of op een andere locatie indien mogelijk.

 

Gewoon even een opfrisles nodig? Ook dat is mogelijk als je al een cursus bij Hondenschool Dogether hebt gevolgd.

 

Dat lijkt me leuk...!