Meer weten over het gezicht achter Hondenschool Dogether?

Kelly de Vries is erkend hondentrainer-aan-huis en stelt zich graag aan je voor.

Mijn achtergrond

 

Wat leuk dat je interesse hebt in Hondenschool Dogether. Graag stel ik mij als trotse eigenaresse van deze hondenschool aan je voor. 

 

Mijn naam is Kelly de Vries en al van jongs af aan ligt mijn hart bij dieren. Vogels en knaagdieren passeerden de revue in mijn jonge leven, maar mijn grootste wens was een hond. Op mijn vijftiende kwam die er: een kruising Beagle - Jack Russell. Dat was ook het moment dat ik voor het eerst te maken kreeg met een hondenschool. Elke maandag stond ik op het veld met Djecky en tussendoor oefenden we veel. We slaagden met vlag en wimpel voor diverse cursussen, maar eenmaal thuis kwamen de Beagle- en Jack Russell-streken al snel weer naar boven...

 

Once you go Jack, you never go back. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen kwam Tara er al snel bij. Een pittige Jack Russell met nogal wat eigen-wijsheid in pacht. Ik startte met gehoorzaamheidstraining en al snel werd ik gevraagd of ik instructeur wilde worden. Dat dit jasje me goed zou passen wist ik al, aangezien ik in mijn dagelijkse werk veel trainingen geef aan zorgprofessionals in met name de jeugdzorg. Ik startte met lesgeven zoals men het op de betreffende hondenschool deed, maar miste de theoretische basis. Daarom begon ik aan de opleiding tot kynologisch instructeur bij de Nederlandse Vereniging voor Hondenopvoeding en -opleiding. Mijn achtergrond als pedagoog hielp me hier ontzettend bij, omdat de opvoeding van een hond voor een groot deel te vergelijken is met de opvoeding van een jong kind. 

 

In 2017 maakte Jack Russell Zoë ons gezin compleet. Met beide honden train ik zelf op wekelijkse basis en heb ik van diverse hondensporten mogen proeven.

 

In 2021 ben ik geslaagd voor mijn opleiding tot kynologisch instructeur. Een tijd waarin de Coronapups langzaam pubers werden en menig hondeneigenaar met zijn handen in het haar zat. Ik werd regelmatig gevraagd om privétraining te geven en op 1 januari 2022 maakte ik deze activiteiten formeel door mijn eigen hondenschool te starten. Hondenschool Dogether: hondentrainer-aan-huis.  

 

Naast het geven van privétrainingen, geef ik vanaf juni 2022 ook groepslessen bij Hondenschool Anydog

Mijn visie

 

In de jaren dat ik lesgeef ontdekte ik dat privétraining van meerwaarde kan zijn voor eigenaren die liever niet naar een groepsles gaan om welke reden dan ook, of voor honden die meer tijd en aandacht nodig hebben dan in een groepsles geboden kan worden. Ook blijkt dat veel hondeneigenaren in de thuissituatie of eigen omgeving met trainingsvragen rondlopen, die in een groepsles niet spelen. Als hondentrainer-aan-huis kan ik juist op die vragen inspelen.

Ik train op een positieve, welzijnsgerichte wijze. Dat betekent niet dat een hond nooit begrensd of gecorrigeerd hoeft te worden, maar dat doen we alleen op het moment dat het niet anders kan, bijvoorbeeld omwille van de veiligheid van de hond en / of zijn eigenaren. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je sneller leert als de lesstof leuk en uitdagend is, gebruik ik veel spelvormen in mijn trainingen. 

Door mijn jarenlange ervaring in het geven van hondentraining ben ik al vele soorten honden (en eigenaren) tegengekomen. Daarnaast bevind ik mij in een hondenrijke omgeving waarbij ik het geluk heb op te mogen trekken met een puber Cane Corso, een senior labrador, en twee volwassen boxers. Hondenschool Dogether is er dan ook voor alle soorten en maten honden, èn hun eigenaren.

Opleidingen

 

Als gediplomeerd en door de Raad van Beheer erkend kynologisch instructeur pas ik de laatste wetenschappelijke inzichten toe in de training aan honden èn kan ik jou helpen bij het opvoeden en trainen van je hond op een welzijnsgerichte wijze

 

Een overzicht van mijn opgedane kennis:

 • EHBO bij honden (Edupet Education) - 2016
 • Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding- en Opleiding - Module A: gedrag en leerprincipes - 2018
 • Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding- en Opleiding - Module B: didactiek en gezondheid - 2019
 • De neus van de hond (Argos) - 2020
 • Najagen (Argos) - 2021
 • Blafgedrag bij honden (Argos) - 2021
 • Concept trainen op je hondenschool (DogsTalk) - 2021
 • Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding- en Opleiding - Module C: instructeur opvoeden - 2021
 • Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding- en Opleiding - diploma kynologisch instructeur - 2021
 • Hersenwerk Inzicht (Hersenwerk voor honden) - 2021
 • Stress en spanning bij honden (Argos) - 2021
 • Creatief lesgeven (Judith Lissenberg) - 2021
 • De buitenlandse hond op je hondenschool (Michel Berendsen i.s.m. O&O) - 2022
 • Geholpen hond?! (Dog Knows) - 2022
 • Stress-reductie bij gedragsvraagstukken (Judith Hofman) - 2022
 • EHBO bij honden (Healthoeve) - 2023
 • Workshop concept trainen (DogsTalk PRO) - 2023
 • Workshop kippen trainen (Tinley Academie) - 2023
 • Instructeur Psychosociale Hulphonden (Kynotrain) - 2023