Op zoek naar een hondentrainer aan huis?

 

Hondenschool Dogether geeft privé hondentraining op een positieve, welzijnsgerichte manier in jouw eigen omgeving.

Wil je wèl aan de slag met het trainen van je hond, maar niet in een groep?

 

Er zijn diverse redenen om niet in een groep hondentraining te volgen. Je hond is bijvoorbeeld heel angstig of juist snel overprikkeld, waardoor een groepsles (nog) geen succes is. Of misschien vind je groepslessen zelf gewoon niet zo fijn, bijvoorbeeld omdat je veel vragen wil kunnen stellen waar geen tijd voor is of omdat het niet goed past in je agenda. Ook kunnen er persoonlijke problemen spelen, zoals (faal)angst of moeite met concentreren.

Wat de reden ook is: als je graag aan de slag wil met de opvoeding en training van je hond op een positieve, welzijnsgerichte wijze, dan kan dat gewoon bij jou thuis! Hondenschool Dogether biedt privétraining aan huis in Noord-Limburg en Midden-Limburg. Samen gaan we aan de slag met het aanleren van vaardigheden die nodig zijn voor de dagelijkse omgang met je hond, waarbij we de band tussen jou en je hond versterken. 

 

Dit is precies wat ik zoek!

Over mij

 

Mijn naam is Kelly de Vries en ik ben de trotse eigenaar van Hondenschool Dogether. Als gediplomeerd en erkend kynologisch instructeur met jarenlange ervaring in het trainen van honden èn in de hulpverlening aan mensen, coach ik mijn cursisten op een positieve en welzijnsgerichte wijze bij hun doelen. Het samen aan de slag zijn staat hierbij voorop.

 

Je maakt me nieuwsgierig...

Wat andere hondeneigenaren zeggen...

Cursusaanbod

 

Hondenschool Dogether biedt cursussen voor elke fase in het leven van de hond: puppycursus, basiscursus, pubercursus, vervolgcursus en seniorcursus. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk. Daarbij geldt dat er gekeken wordt naar wat nodig is. De maatwerkcursus is uitermate geschikt voor herplaatsers (uit asiel of buitenland) en honden met lichte gedragsproblemen

 

Hier wil ik meer over weten...

Nieuws

 

Vind je oppas via MijnOppashond

Hondenschool Dogether is één van de aangesloten welzijnsgerichte hondenscholen bij Mijn Oppashond. Mijn OppasHond is een platform waar hondeneigenaren een oppas kunnen vinden voor hun hond in hun eigen regio en waar hondenoppassers zich kunnen aanbieden. Daarbij kunnen oppaszoekers zien of de potentiële oppas beschikt over de hedendaagse kennis over hondentaal en -behoeften. En als oppas kun je je kennis opfrissen door het volgen van een e-learning. Hiermee onderscheidt Mijnoppashond zich van andere soortgelijke initiatieven.

Ruimte voor nieuwe cursisten

Wil jij graag aan de slag met je hond in je eigen omgeving? Op dit moment is er geen wachttijd! Neem alvast een kijkje bij het aanbod en meld je snel aan.

Workshops suppen met je hond

Hondenschool Anydog en Hondenschool Dogether organiseren ook dit jaar workshops suppen met je hond! Tijdens de workshop leer je over materialen, techniek en veiligheid, waarna je samen met je hond het water op gaat. Eerst wennen en dobberen, en als het goed gaat, maak je onder begeleiding een tochtje. Er worden foto’s gemaakt die je achteraf ontvangt. De workshop is kleinschalig (maximaal 2 deelnemers) en geschikt voor alle honden zonder gedragsproblemen. Aanmelden via Hondenschool Anydog!

Aanmelden kan via Hondenschool Anydog.

Blogs

Op pad met je hond: wat neem je mee?

 

Niets zo lekker als er op uit gaan met je hond, toch? Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee voor een wat langere wandeling? In dit blog vertel ik je meer over diverse handige producten die daarbij kunnen helpen.

 

 

Heuptas

 

Allereerst: een (grote) heuptas. Ik vind het zelf fijner om met een heuptas te wandelen dan met een rugzak, maar dat is een persoonlijke voorkeur natuurlijk. Wat wèl handiger is aan een heuptas dan aan een rugzak,is dat je er een heupriem aan vast kunt maken waar je de lijn van de hond aan bevestigt. Ik gebruik hiervoor karabijnhaken. Zo heb ik mijn handen vrij. Een grote heuptas maakt het daarbij mogelijk om zowel mijn eigen spullen, als die voor mijn honden mee te kunnen nemen.

 

 

Karabijnhaken

 

Die karabijnhaken zijn sowieso een aanrader. Ik haak daarmee vanalles vast aan mijn heuptas, waardoor ik optimaal gebruik maak van de mogelijkheden van de heuptas en mijn handen vrij houd. De ruimte in de tas besteed ik aan dingen zoals eten en drinken voor mezelf, geld en mijn zonnebril.

 

 

Uitvouwbaar bakje

 

Eén van de dingen die aan mijn heuptas bungelt, is een uitvouwbaar bakje waar ik water en / of voer in kan doen. Als ik een route wandel waar ik waterpunten tegenkom, vul ik het bakje en bied het mijn honden aan. Ik doe dit liever dan hen laten drinken uit hondenbakken in de horeca of waterplassen. Het bakje is ook handig als voerbak. En is de hond klaar, dan vouw ik het weer makkelijk op en hang ik het weer aan mijn heuptas.

 

 

Drinkfles met terugloopfunctie

 

Ik heb standaard een drinkfles met water bij me voor de honden. Ik heb gekozen voor een waterfles met terugloopfunctie, waardoor het overtollige water niet weggegooid hoeft te worden, maar terugloopt in de fles voor een later drinkmoment. Er zit een knop op die ervoor zorgt dat de fles niet kan lekken. Ook deze fles hangt aan mijn heuptas.

 

 

(Picknick)kleed

 

Onderaan mijn heuptas hangt een opgerold picknickkleed. De bovenkant van dit kleed is van stof, de onderkant is antislip en licht isolerend. Ideaal dus om op de grond te leggen voor je hond tijdens een pauzemoment. Het is aan te raden om je hond op een dergelijk kleed de 'plaats'-oefening te leren, zodat hij eraan gewend raakt dat hij op het kleed moet blijven.

 

 

Beloningssnoepjes

 

Er is nog genoeg plek voor wat mijn honden het allerbelangrijkste vinden: de beloningssnoepjes! Soms hang ik mijn beloningstasje aan mijn heuptas om snel te kunnen belonen, maar meestal zitten de snoepjes in het voorste vak. Als we een langere wandeling maken, neem ik ook vaak wat kauwmateriaal mee. Daarmee kunnen ze zich bezighouden tijdens een pauzemoment voor de nodige ontspanning.

 

 

Poepzakjeshouder

 

Natuurlijk heb ik ook poepzakjes bij me. In mijn heuptas heb ik daar vaak nog genoeg ruimte voor, maar het kan natuurlijk ook aan de tas bevestigd worden.

 

 

Schokabsorberende lijnen

 

Ik vind het zelf heerlijk om mijn honden lekker hun eigen plan te laten trekken tijdens een wandeling. Als ze los mogen, is dat natuurlijk het fijnste. Het is echter meer regel dan uitzondering dat honden aangelijnd moeten zijn in natuurgebieden. Met mijn twee kleine jagertjes vind ik dat ook helemaal terecht! Om hen toch de ruimte te geven gebruik ik schokabsorberende looplijnen die aan mijn heuptas hangen. De lijnen rekken uit als ze even wat verder willen, zonder dat ik direct een klap op mijn heup voel of zij een klap op hun rug bij het einde van de lijn. Voor de volledigheid: mijn honden dragen daarbij een tuig.

 

 

Doekjes

 

Modderige poten of een lekkere rolpartij door viezigheid los ik snel op met vochtige babydoekjes die ik standaard in mijn uitrusting heb.

 

 

Andere mogelijkheiden om toe te voegen aan je wandeluitrusting zijn natuurlijk geheel afhankelijk van wat jouw hond nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld een pup die je mee wil nemen, dan zijn daar vele mogelijkheden voor in de vorm van rugzakken, hondendraagtassen, of karretjes. Dat geldt natuurlijk ook voor honden die minder mobiel zijn vanwege lichamelijke beperkingen of ouderdom.

 

 

Vragen?

 

Mogelijk vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen! Wil je meer informatie? Of een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende telefonische intake? Ik kijk uit naar je bericht.

Neem contact op.