Welke cursus past het beste bij jou en je hond?

Misschien ben je wel op zoek naar een privé puppycursus, of wil je gewoon lekker in je eigen omgeving bezig zijn met je senior hond. Maar wel op een leuke, positieve en welzijnsgerichte manier. Bij Hondenschool Dogether is het allemaal mogelijk.

Hondentraining aan huis

 

Je wil net zoals vele andere hondeneigenaren een braaf maatje dat zich sociaal en vriendelijk opstelt naar mensen en dieren. En wat zou het fijn zijn als je kunt wandelen zonder dat je hond je omver trekt, toch? Of dat hij direct komt als je hem roept. 

Deze vaardigheden bezit een hond niet van nature. Jij als baasje, of liever gezegd eigenaar, bent degene die hem dit moet leren. Veel hondeneigenaren zoeken hierbij hulp van een hondenschool. Ook Hondenschool Dogether ondersteunt jou als eigenaar bij dit proces, maar op een unieke wijze: namelijk door de training in en om jouw huis vorm te geven, precies op de plek waar het leven van de hond zich afspeelt. 

Hondenschool Dogether is actief in de volgende gemeenten in Noord-Limburg en Midden-Limburg: Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Leudal, Roermond, Beesel en Nederweert. 

Puppy op komst

Binnen nu en enkele weken verwelkomen jullie een puppy in jullie gezin. Jullie hebben al kennisgemaakt met de pup en willen nu graag weten welke voorbereidingen jullie dienen te treffen. Deze cursus is ook geschikt wanneer jullie reeds een hond hebben en graag willen weten hoe de pup geïntroduceerd dient te worden. Of wanneer er (jonge) kinderen in huis zijn die geen hond gewend zijn.

 

Deze cursus bestaat uit twee lessen: één theorieles en één praktijkles.

 

Vertel me meer...

Puppy in huis

Het is zover: de pup is gearriveerd! Maar, hoe zat het ook alweer met zindelijkheidstraining? En hoe zorg je voor voldoende rust voor de pup, in jullie drukke gezin? Een puppy in huis is altijd even wennen. Elke pup reageert anders, maar met de juiste structuur en begeleiding leert je pup snel wat er van hem of haar verwacht wordt.

 

Deze cursus bestaat uit één theorieles en drie praktijklessen bij jullie thuis binnen de eerste twee weken dat de pup bij jullie woont. 

 

Precies wat ik nodig heb...

Puppycursus

Een pup moet leren wat wel mag en wat niet mag. En ook bij honden geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Gelukkig leren puppy's razendsnel, doordat ze nog redelijk onbevangen en nieuwsgierig zijn op het moment dat ze bij hun eigenaar in huis komen. Een mooi moment dus om aan de slag te gaan met belangrijke vaardigheden zoals wandelen zonder trekken, het terug komen naar de eigenaar en spelenderwijs de grenzen leren kennen. Het verzorgen van het gebit en de vacht komen ook aan de orde. Daarnaast gaan we op pad met de pup, zodat hij aan allerlei prikkels kan wennen.

 

Deze cursus is geschikt voor pups tussen de 8 en 16 weken en bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis en in jullie omgeving.

 

Hier ben ik naar op zoek... 

Basiscursus

Is je hond te oud voor de puppycursus, maar wil je wel graag aan de slag met basisvaardigheden zoals wandelen zonder trekken, het naar jou komen op het moment dat je het vraagt, verzorging van je hond en het gedrag van je hond in diverse situaties? Dan is de basiscursus echt iets voor jullie. Ook als je een herplaatser (uit bijvoorbeeld een asiel) in huis hebt of een hond uit het buitenland hebt geadopteerd, past deze cursus goed bij jouw wensen.

 

Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 16 weken en bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis en in jullie omgeving. 

 

Ik wil meer weten...

Pubercursus

Net als je denkt dat je pup eindelijk doet wat je vraagt, lijkt het dat er niets is blijven hangen van alles wat de pup geleerd heeft in de afgelopen maanden. Het goede nieuws is: het is een fase. En zoals elke fase zit er ook een einde aan. In deze cursus herhalen we samen de reeds aangeleerde basisvaardigheden en gaan we op zoek naar hoe we jouw puber kunnen motiveren om de juiste dingen te (blijven) doen. Ook leer je hoe je situaties die in deze fase lastig kunnen zijn voor je hond, kunt 'managen'.

 

Deze cursus is geschikt voor honden tussen de 6 en 18 maanden die reeds een puppycursus of basiscursus hebben gevolgd (mag ook bij een andere hondenschool zijn). De cursus bestaat uit één theorieles en vijf praktijklessen bij jullie thuis, in jullie omgeving, of op een andere locatie indien gewenst.

 

Wanneer kan ik starten...?

Gewoon lekker

bezig zijn

Je zou wel een cursus met je hond willen doen om gewoon lekker bezig te zijn samen en met veel plezier nieuwe dingen te ontdekken. En het allerbelangrijkste: om te blijven werken aan de band met elkaar. Iets dat een levenlang erg belangrijk is voor iedere hond. Stiekem worden wij mensen daar ook gelukkig van.

 

In deze cursus is het elke keer weer een verrassing waar jullie mee aan de slag gaan. Elementen uit doga (dog-yoga), rally obedience, hersenwerk, hoopers en behendigheid komen langs. Alles op maat voor jou en je hond.

 

Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 18 maanden. De hond hoeft geen andere cursus gevolgd te hebben. De cursus bestaat uit vier praktijklessen bij jullie thuis, in jullie omgeving, of op een andere locatie indien mogelijk.

 

Dat lijkt me leuk...!